Speelgoedbank oost Achterhoek

van totaal € 1.000 (0%)

Wij doneren speelgoed aan kinderen waarvan de ouders onvoldoende bestedingsbudget hebben. Wij kijken speciaal niet naar inkomen aangezien iemand om tal van redenen het financieel lastig kan krijgen, maar alleen naar wat er onderaan de streep over blijft.

Wij zouden onze maatschappij weer graag als één zienwaarin iedereen naast elkaar staat en een ieder ook echt mag meedoen zonder veroordeeld te worden op afkomst en portemonnee-inhoud.

Wij leren de gezinnen budgetteren dmv speelgoedbankmuntjes en diverse restricties die hieraan verbonden zijn. Tevens geven we trainingen, adviesgesprekken leren de kinderen dmv activiteiten bepaalde vaardigheden te ontwikkelen die zij later nodig hebben. Wij geven mensen hun trots terug zodat ook zij willen meedoen in de maatschappij. De maatschappij zijn we met z'n allen, niet alleen de mensen die het wel redden.

De kinderen ontvangen bij inschrijving b.v. al 15 muntjes waarmee zij leren budgetteren. Dit levert bijzondere situaties op.Daarnaast is er een beloningskast. Hier staat duurder speelgoed waarvoor een kind een opdracht moet doen. b.v. lezen wil nog niet goed lukken en het kind heeft er geen zin meer in. Wij spreken met het kind af dat het 2 weken lang 3 x per week een uurtje gaat lezen. Na 2 weken bespreken we de inzet en wanneer deze goed is geweest volgens pappa en/of mamma krijg het kind het gereserveerde speelgoed mee naar huis.

Daarnaast organiseren wij activiteiten waarin de kinderen zichzelf fysiek, maar ook op maatschappelijk vlak gaan ontwikellen. We gaan b.v.bij de politie langs zodat zij eens kunnen vertellen waarom zij op een bepaalde manier hun werk moeten doen of in het bedrijfsleven leren zij waarom bepaalde besluiten genomen moeten worden enz.....

Bij deelname aan activiteiten e.d. verdienen de kinderen extra speelgoedbankmuntjes waar ze weer speelgoed mee kunnen kopen in onze winkel.

Voor de ouders en de kinderen hebben we een coaching/advies mogelijkheid.

Wij kunnen adviseren over:

Scheiding, school, schulden, communicatie met shuldeisers, overheden e.d., maar ook met de werkgever, seksuele geaardheid en hoe uit de schulden te blijven of creatief met een klein budget te zijn en noem maar op.

Past de vraag niet binnen de Sboa, verwijzen wij door naar de juiste instantie met de juiste vragen.

 

Verder geven wij mensen hun trots terug. Trotse mensen zijn ondernemende mensen!!!

Ons motto??? Hulp krijgen is geen falen, maar een teken dat je er niet alleen voor staat